Takeaways by Åsa Landin

Takeaways by Åsa Landin

Author: Åsa Landin

Påfylld med ny kunskap och en massa energi efter HR Technology Europe i Amsterdam! 😍 Bra talare blandat med spännande företag på Expon och en massa HR tech vänner att diskutera och reflektera med.

Här är några av de saker jag tar med mig:

👉 Stort fokus på AI men lite mer balanserat än på HR Tech i Las Vegas i höstas. Även om AI är här för att stanna så lyfte bl a Madeline Laurano från Aptitude Research vikten av att komma tillbaka till “basics”, få ordning på integrationer och driva förändringsresan för att få ut värdet.

👉 Alla möjligheter som AI och ny teknik skapar kring lärande.

👉 Äntligen sätts människans upplevelse i fokus inom HR tech! Här har vi inom HR historiskt legat långt efter. Området benämns Employee Experience på engelska men jag väljer att säga människa istället för medarbetare, då det behöver innefatta alla människor som representerar och arbetar för vårt företag eller varumärke, även konsulter och underleverantörers medarbetare, eftersom alla är del av kundupplevelsen.

👉 Hur AI kan förenkla för chefer och HR att ta datadrivna beslut, när vi kan ställa våra egna frågor på all vår data via t ex en chatt, utan att behöva skapa rapporter mot olika system. Här har jag hittills inte sett så stort intresse från svenska företag, många kämpar fortfarande med sin masterdata. Men det finns ett antal internationella leverantörer inom området när vi är redo, på Expon fanns t ex Visier Inc. Eightfold Crunchr och SplashBI.

👉 Att det inte är så konstigt att det kan kännas svårt för alla företag att veta hur de ska förhålla sig och sätta sina riktlinjer för AI. Representanter som arbetar med lagstiftningen hos EU och FN fanns på plats och de har heller inga klara svar, de gör som de flesta andra just nu – lyssnar in och lär sig.

hrtecheurope

View original post

HR Technology Europe

4-5 March 2025 RAI, Amsterdam
Register for 2025

Sign up for the HR Technology Europe Newsletter

Receive discount offers, important reminders and updates on HR Technology Conferences and related Human Resource Executive events!

Subscribe now